Kuru Poğaça
Malzemeler:
- 125 gr tereyağı
- 1 su bardağı sulu yoğurt
- ½ su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta
sürmek için ayırın)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 3,5-4 su bardağı un
İç Malzeme:
1 su bardağı beyaz peynir½ demet maydanoz
Kırmızı biber
Hazırlanışı:
Tereyağını eritin. Yoyurma kabının içine un hariç bütün malzemeyi ekleyin. Unu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Hamurdan eşit büyüklükte parçalar koparıp
içine peynirli harçtan koyarak poğaça şekli verin. Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin. Üzerine yumurta sarını 1 tatlıkaşığı yoğurt ve 1 tatlı kaşığı sıvı yağla karıştırıp sürün. Üzerine
susam veya çörekotu ekip 190 derecede 25-30 dakika pişirin.
Not: Eşit büyüklükte poğaçalar elde etmek için önce hamuru ikiye bölün.Bu iki hamurları tekrar ikişer parçaya bölün. Hamur istediğiniz büyüklüğe gelene kadar bu şekilde bölüp eşit büyüklükte poğaçalar elde edebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder