Haşhaşlı Çörek
Malzemeler 1 paket yaş maya (40 gr) 1 su bardağı ılık süt 1,5 su bardağı ılık su 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5-6 su bardağı un İç Malzemesi 1/2 su bardağı ezilmiş haşhaş 3/4 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ezilmiş ceviz içi (isteğe bağlı) Hazırlanışı Yaşmaya, süt, su, sıvı yağ, şeker ve tuzu hamuru yoğuracağımız kaba koyun. Maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamuru yoğururken yoğurduğunuz kaba fazla yapışmadan ayrılıyorsa kıvamı olmuş demektir. kabın üzerine poşet geçirerek hamur iki kat büyüyene kadar ılık bir ortamda 25-30 dk kadar mayalandırın. Hamur mayalanınca elinizi yaylayıp hamuru iki eşit parçaya bölün.Hamuru avucunuzun içiyle bastırarak dikdörtgen şekilde yarım cm kalınlığında açın. Sıvı yağla incelttiğiniz haşhaşlı harçtan sürün. Cevizin yarısını üzerine döküp hamuru rulo şeklinde sarın. 2 cm e...