Kayıtlar

Mart 10, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Haşhaşlı Çörek

Resim
Malzemeler 1 paket yaş maya (40 gr) 1 su bardağı ılık süt 1,5 su bardağı ılık su 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 yemek kaşığı şeker 1 tatlı kaşığı tuz 5-6 su bardağı un   İç Malzemesi 1/2 su bardağı ezilmiş haşhaş 3/4 su bardağı sıvı yağ 1 su bardağı ezilmiş ceviz içi (isteğe bağlı) Hazırlanışı       Yaşmaya, süt, su, sıvı yağ, şeker ve tuzu hamuru yoğuracağımız kaba koyun. Maya eriyinceye kadar elinizle karıştırın. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar azar azar un ekleyerek yoğurun. Hamuru yoğururken yoğurduğunuz kaba fazla yapışmadan ayrılıyorsa kıvamı olmuş demektir. kabın üzerine poşet geçirerek hamur iki kat büyüyene kadar ılık bir ortamda 25-30 dk kadar mayalandırın. Hamur mayalanınca elinizi yaylayıp hamuru iki eşit parçaya bölün.Hamuru avucunuzun içiyle bastırarak dikdörtgen şekilde yarım cm kalınlığında açın. Sıvı yağla incelttiğiniz haşhaşlı harçtan sürün. Cevizin yarısını üzerine döküp hamuru rulo şeklinde sarın. 2 cm eninde parçalara kesip,yağlanm

Kereviz Çorbası

Resim
Malzemeler 3 adet orta boy kereviz 1 adet orta boy patates 1 adet küçük kuru soğan 5 su bardağı su Yarım limonun suyu 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 2 çorba kaşığı un 1 su bardağı tavuk veya et suyu Tuz, karabiber Hazırlanışı Kereviz, patates ve soğanı soyup yıkayın. iri iri doğrayıp düdüklü tencereye koyun, üzerine 5 su bardağı su ve yarım limonun suyunu da ekleyip 10 dakika pişirin. Pişince blendırdan geçirin.     Derin bir tencerede 3-4 kaşık sıvı yağla 2 çorba kaşığı unu hafif kavurun. Dikkat edin rengi değişmesin. Üzerine blendırdan geçirdiğiniz çorbayı dökün. ( Unu küçük bir tavada kavurup düdüklü tencerenin içine de ilave edebilirsiniz.] 1 su bardağı tavuk suyunuda ekleyin. Arzuya göre tuz ve karabiberini de ekleyip 5-10 dk  daha kaynatın.        Servis tabaklarına alıp üzerini kıyılmış maydanoz veya kereviz yapraklarıyla süsleyip yanında limonla servise sunulabilir.          Tavuk suyuyla beraber varsa biraz tavuk eti de katabilirsiniz.