Kayıtlar

Kasım 10, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kabak Tatlısı

Resim
Malzemeler 2 kg bal kabağı 2,5 su bardağı toz şeker 2-3 adet karanfil (isteğe bağlı) Süslemek için 100 gr ceviz içi Hazırlanışı Kabağı yıkayıp dilimleyin. Kabuklarını soyup çekirdeklerini temizleyin. Tekrar yıkayıp yayvan geniş bir tencereye dizin. Üzerine şekeri ve karanfili ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp 2-3 saat bekletin. Bu şekilde kabak hafif sulanır. Ocağa alıp kapağı yarı aralık şekilde kabaklar yumuşayana kadar pişirin. Eğer 2-3 saat vaktiniz yoksa tencereye yarım su bardağı su ekleyip hemen ocağa koyabilirsiniz. Dilerseniz kabaklar piştikten sonra kabakları fırına dayanaklı bir tepsiye dizip hafifçe ızgara bölümünde fırınlayabilirsiniz. Fırından çıktıktan sonra soğutup cevizle süsleyerek servis yapın.

Etli Biber Dolması

Resim
Yeşil Biber Dolması Malzemeler (6 kişilik) 1 kg dolmalık biber 500 gr kıyma 1 su bardağı ince bulgur 1 adet kuru soğan (isteğe bağlı) 1 tutam maydanoz tuz, karabiber 2 adet domates 1 tatlı kaşığı salça 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı Biberleri yıkayın, sap kısımlarını kesip içini temizleyin. Dolma içini hazırlamak için, kıymayı bulguru, çok ince doğranmış soğan ve maydanoz ile tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Harcın yumuşak olması için içine yoğururken çok az su ekleyin. Bu arada dolmayı pişireceğiniz tencereye sıvı yağı, rendelenmiş domatesleri ve salçayı ekleyip ocağa alıp biraz kavurun. Tencereyi ocaktan alıp biraz soğutun. Daha sonra biberlerin içini fazla sıkıştırmadan kabaca duldurup, bu salçalı karışımın üzerine dizin. Üzerine hafif basacak şekilde soğuk su ekleyip ocağa alın. Önce harlı ateşte kaynatıp daha sonra ocağın altını kısın, yaklaşık 45-50 dakika biberler yumuşayana kadar pişirin. Püf Noktası:Dolmaları pişirirken soğuk su ekleyip ocağ