Kayıtlar

Nisan 24, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Göce Yuvalağı

Resim
Malzemeler 2 su bardağı çekilmiş göce 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, pul biber,. karabiber Su Sosu için: 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2-3 diş sarımsak 1 kase kavurma 1-2 yemek kaşığı salça 4-5 su bardağı kaynar su Sarımsaklı yoğurt ve pul biber Hazırlanışı      Önce hamurunu hazırlayalım. Çekilmiş göce, nane, 1 y.k. sıvı yağ, tuz, pul biber ve karabiberi bir yoğurma kabına alıp azar azar su ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Bu hamuru  leblebi büyüklüğünde yuvarlayın.{Hamurun kurumaması için üzerine nemli bir bez örtebilirsiniz.}      Ayrı bir tencerede 2-3 yem. kaş. sıvı yağda yemeklik doğradığınız soğan, biberleri kavurun. Çok az tuz atın. İri kıyılmış sarımsakları  ekleyin. Kavrulmuş eti de ilave edin.Salçayı ekleyip biraz daha kavurun. Üzerine 4-5 bardak kaynar su koyup kaynamaya bırakın.       Kaynamaya başlayınca içine göceleri atın. 30-35 dk. kısık ateşte pişirin.       Yan