Kayıtlar

Temmuz 14, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Etli Yaprak Sarması

Resim
  Malzemeler 1/2 kg asma yaprağı 1/2 kg kıyma 1 su bardağı ince bulgur 1 adet kuru soğan 1 tutam maydanoz tuz Sosu için: 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı ev salçası su, tuz Hazırlanışı      Yaprakları yıkayın. Kaynayan hafif tuzlu suya atıp 2-3 dakika haşlayıp alın.       Derin bir kapta içini hazırlayın. Kıymayı, yıkanmış ince bulguru, rendenin iri tarafıyla rendelenmiş küçük bir soğanı, ince kıydığınız maydanozu ve yeteri kadar tuzunu da ekleyip iyice yoğurun.{ne kadar çok yoğurursanız dolmanız o kadar güzel olur}. Şayet ince bulguru yıkamadan katarsanız malzemeye çok az su ekleyerek yoğurun.        Derin çelik bir tencerenin zeminine birkaç tane asma yaprağı döşeyip sardığınız yaprakları üzerine yerleştirin. Sarma işlemi bittikten sonra iç harcınız artarsa sarmaların üzerine köfte yapıp dizin. En üst kısmı asma yapraklarıyla kapatıp üzerine küçük bir porselen servis tabağını ters çevirerek koyun{sarmaların açılmaması için}         Üzerine sarmaları