Kayıtlar

Şubat 18, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Alman Pastası

Resim
Malzemeler 3 adet yumurta 3 kahve fincanı şeker 4 kahve fincanı un 1 kahve fincanı su 1 çay kaşığı kabartma tozu 2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi Kreması için: 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı şeker 3 çorba kaşığı un 2 su bardağı süt 1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi 1/2 çay bardağı krema Hazırlanışı        Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın. {ılık su kullanırsanız daha iyi olur.}        Tereyağıyla yağladığınız yuvarlak veya kelepçeli bir kalıba dökün.         Önceden ısıtılmış 180-190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.  Kremanın Hazırlanışı:         Yarım çay bardağı süt kreması hariç tüm malzemeleri derin bir tencereye alıp sürekli karıştırarak pişirin. Kaynadıktan sonra yine karıştırarak 5-6 dk pişirmeye devam edin.         Muhallebiniz ılıyınca kremayı ekleyip mikserle 5 dk. çırpın.         Pişirdiğiniz keki 2 ye bölün. Tüm kremayı ortasına döküp yarım keki üzerine kapatın. Üz