Kayıtlar

Ekim 22, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Gülvarak

Resim
Malzemeler 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı su 1 çay bardağı sıvı yağ 1/2 çay bardağı yoğurt 1 yemek kaşığı (eritilmiş) tuzsuz teyeyağı 1 çay kaşığı limon suyu 1 çay kaşığı tuz Aldığı kadar un Üzerine sürmek için sıvı yağ (Tuzlu tereyağı kullanılması halinde ayrıca tuz eklemeyin) İç Malzeme (Muhallebisi için) 1/2 litre süt 1/2 çay bardağı buğday nişastası 1 yemek kaşığı toz şeker Şerbeti İçin 3 su bardağı şeker 2,5 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Küçük bir tencerede şeker ve su arada bir karıştırarak 10-15 dakika kaynatılır. Ocaktan almadan bir kaç dakika önce limon suyu damlatılır. Hazırlanışı Süt, su, yoğurt, tereyağı, limon suyu ve tuz yoğurma kabına konur. Aldığı kadar un eklenip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. Üzerine bir çay bardağı yağ eklenip tekrar yoğurulur. Üzerine hafif nemli temiz bir bez eklenir ve yaklaşık yarım saat dinlendirilir. Daha sonra hamur, iri ceviz büyüklüğünde parçalara bölünür. Bu parçalar unlayarak ince yufkal

Fırın Sütlaç

Resim
Malzemeler (6 kişilik1) 1 lt süt 1 çay bardağı pirinç 2 çorba kaşığı buğday nişastası 1 su bardağı şeker 1 tutam tuz 1 tatlı kaşığı tereyağı (tuzsuz) 1,5 su bardağı su Hazırlanışı Pirinci yıkayıp süzün. 1,5 bardak su ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Üzerine sütü, tereyağını ve bir tutam tuz ekleyin. Arada bir karıştırmak suretiyle kaynamaya bırakın. Pirinçler yumuşayana kadar yaklaşık 10 dakika kaynatın. Şekeri ve 2-3 kaşık suyla nişastayı ezip, sütlaca ilave edin. Karıştırarak 5-6 dakika daha kaynatıp tencereyi ocaktan alın. Sütlacı fırına dayanaklı (porselen veya toprak) kaselere paylaştırıp fırın tepsisine dizin. Tepsiye kaselerin yarısına kadar gelecek şekilde sıcak su ekleyin. Üst ızgara kısmı yakılmış fırında sütlaçların üzeri hafif penbeleşinceye kadar fırınlayın. Not: Sütlaçları fırının orta kısmına gelecek şekilde yerleştirin. Üste yerleştirirseniz yanar. Hafif kahverengi rengi alınca fırından çıkarın, siyah renk almamasına özen gö

Kuzu İncik Haşlama

Resim
Malzemeler 1 kg kemikli kuzu eti 1 adet havuç 2 adet patates 1 limon tuz, karabiber Hazırlanışı Kuzu etini küçük parçalara bölüp yıkayın. Derin çelik bir tencereye alıp, üzerini basacak şekilde soğuk su ekleyip ocağa koyun Kaynamaya başlayınca altını kısın ve üzerinde oluşan köpükleri kevgir yardımıyla alın. Kapağını kapatıp yaklaşık 45 dk. etler yumuşayana kadar pişirin. Etler yumuşayınca iri doğranmış havuç ve patatesleri, limon suyunu, tuz ve karabiberi ekleyin. Havuç ve patatesler yumuşayıncaya kadar pişirip servis edin. Not: Havuç ve patatesleri eklediğiniz sırada bir kaç diş sarımsak ve bir soğanı dörde bölerek ekleyebilirsiniz.

Ton Balıklı Yeşil Salata

Resim
Malzemeler 1 kutu konserve ton balığı 1/4 demet roka 1/4 demet radika 1/4 demet maydanoz 3-4 adet marul yaprağı 1 tutam taze fesleğen 2 adet domates 1 dilim beyaz peynir 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı yarım limomun suyu tuz, karabiber Hazırlanışı Yeşillikleri yıkayıp suyunu süzün. İrice doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun, küp şeklinde doğrayıp yeşilliklere ilave edin. Zeytinyağı, tuz, karabiber ve limonu da ekleyip karıştırın. Ton balığını ve küp şeklinde doğranmış peyniri de ilave edin. Taze fesleğen yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Kayısı Suyu

Resim
Malzemeler 1 kg olgun kayısı 2 lt su 1 su bardağı toz şeker Hazırlanışı Kayısıları yıkayıp çekirdeklerini çıkartın. Derin bir tencereye alıp suyu ekleyin. Kayısılar yumuşayana kadar kaynatın. Yumuşayınca blendırdan geçirip şekeri ekleyin. Bir taşım daha kaynatıp ocaktan indirin. Oda  sıcaklığına geldiğinde tercihen cam şişelere doldurup buzdolabında soğumaya bırakın.