Kayıtlar

Nisan 15, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ekmek Aşı

Resim
 Malzemeler (4 kişilik) 4 kalın dilim ev ekmeği 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 2 adet sivri biber 2-3 diş sarımsak 1 tatlı kaşığı salça 2 adet yumurta Tuz, karabiber 3 su bardağı su Üzerine; Sarımsaklı yoğurt ve pul biber Hazırlanışı:     Yemeklik doğradığınız soğanları geniş bir tencerede 3-4 kaşık sıvı yağla hafif soteleyin. Biberleri doğrayıp kavurmaya devam edin. İri kıyılmış sarımsakları da ekleyin. Tuz ve karabiberini de ilave edin. Hepsi kavrulunca salçayı da ekleyip çok az daha kavurun. Yumurtaları kırın. Yumurtalar pişince 3 su bardağı sıcak su ekleyin. Varsa birazda et suyu veya tavuk suyu da ilave edebilirsiniz. 7-8 dakika kaynadıktan sonra ocağı kapatın.     Ekmekleri bıçakla veya gelişigüzel doğrayarak hafif pembeleşinceye kadar fırınlayın. Kızaran ekmekleri derin bir servis kabına alın. Üzerine fazla sıcak olmayan karışımı dökün.      Sarımsaklı yoğurt ve pul biberle süsleyerek servis edin.     Dilerseniz üzerine tereya