Kayıtlar

Nisan 28, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Enginar Salatası

Resim
  Malzemeler 2 adet çanak enginar 1/2 çay bardağı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 çay kaşığı toz şeker Tuz 2 su bardağı su 7-8 adet kurutulmuş domates 3-4 adet marul yaprağı 2 dal taze soğan 1 adet salatalık 1 adet havuç 1 adet kırmızı biber Bir tutam maydanoz Bir tutam dereotu Hazırlanışı           Temizlenmiş enginarları yıkayıp küçük derin bir tencereye alın. Üzerine yarım çay bardağı zeytinyağını, yarım limonun suyunu, şeker, tuz ve 2 bardak suyu da ekleyip ocağa alın. Orta ateşte suyunu çekip çatal batana kadar[yumuşayana kadar] pişirin. Suyunu çekerse çok az sıcak su ekleyin. Piştikten sonra kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Şayet konserve enginar kullanıyorsanız pişme süresi yarı yarıya azalacaktır.           Bu arada salata malzemelerini hazırlayın. Kurutulmuş domatesleri yıkayıp yumuşaması için 10-15 dakika kadar sıcak suyun içinde bekletip julyen[ince uzun] doğrayın. Kırmızı biberi de halka halka doğrayın. Havucu rendeleyin. Diğer malze