Kayıtlar

Haziran 30, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Asma Yaprağında Enginar Dolması

Resim
  Malzemeler 6 adet enginar çanağı 1 adet havuç 1 adet kuru soğan Yarım limonun suyu Yarım çay bardağı zeytinyağı 2,5 su bardağı su 20-25 adet asma yaprağı Dolmalık iç malzemeleri 3 adet orta boy kuru soğan 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 2 adet domates 1 yemek kaşığı dolmalık fıstık 1 yemek kaşığı kuş üzümü 1 tatlı kaşığı kuru nane 1 çay kaşığı yenibahar Tuz, karabiber 1 su bardağı kaynamış su Dolmalık içi hazırlamak için       Soğanları yemeklik doğrayıp 2-3 kaşık sıvı yağda hafif kavurun. Dolmalık fıstıkları ekleyip rengi dönene kadar soğanla birlikte kavurmaya devam edin. Bu arada pirinci ekleyin. Küp doğranmış domatesleri de ekleyip kavurmaya devam edin. Kuş üzümü, kuru nane, yenibahar, tuz ve karabiberini de ekleyip karıştırın. 1 su bardağı sıcak suyu döküp suyunu çekinceye kadar pişirin. Suyunu çok kısa sürede çekecektir. Dolmaları hazırlamak için     Asma yapraklarını yıkayın. Kaynar suya basıp alın. Asma yapraklarının sap kısımları içe, sert kısımları

Vişne Reçeli

Resim
Malzemeler 2 kâse sultani vişne 1,5 kâse toz şeker 1-2 parça limon tuzu  Hazırlanışı Vişneleri saplarıyla beraber yıkayın. Sonra saplarını ayıklayıp tekrar yıkayın. Çekirdeklerini çıkarmak isterseniz çatal iğne yardımıyla çıkartıp, kaynatacağınız tencereye alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. (Aynı kaseyi kullanarak 2 kase vişne için 1,5 kase toz şeker kullanın, örneğin 6 kase vişne için 4,5 kase şeker kullanın.) Bu şekilde bir gece bekletip ocağa alın. 15-20 dakika kadar kaynatıp bir kevgir yardımıyla taneleri içinden alın. Tanesiz olarak 15-20 dakika daha kaynatın. Daha sonra tanelerini ve limon tuzunu da ekleyip 5 dakika daha kaynatıp ocaktan indirin. Hâlâ sıçak iken temiz bir kavanoza doldurun. Daha önce kullanılmamış bir kapağı sıcak sudan geçirip kapatarak kavanozu ters çevirin ve 1 gün bekletin. Bu şekilde oda sıcaklığında uzun süre saklayabilirsiniz. Veya soğuduktan sonra kavanozlara doldurup buzdolabında saklayın.

Havuçlu Kek

Resim
Malzemeler 4 adet yumurta 1,5 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı ılık su 2 adet orta boy havuç 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz 2,5-3 su bardağı un 2 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı tarçın Rendelenmiş 1 portakal kabuğu Kalıbı yağlamak için az tereyağı Hazırlanışı Öncelikle yumurta ve şekeri derin bir kapta çırpın. Yağı, sütü ve suyu ilave edin. İri rendelenmiş havucu, ceviz, unla birlikte kabartma tozunu, tarçın ve en son iri rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyerek karıştırın. Tereyağı ile yağlanmış geniş kare veya dikdörtgen bir kalıba hamuru dökün. Önceden ısıtılmış 190 Derece fırında 35-40 dakika üzeri kızarıncaya dek pişirin. İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın.      *****Bu keki yaparken geniş bir kalıp kullanın. Malzemesi çok ve meyveli olduğu için normal kek kalıbında içi hamur kalabilir.