Kayıtlar

Ocak 9, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Karnabahar Kızartması

Resim
Malzemeler 1 adet küçük karnabahar 2 adet yumurta 1 çay bardağı süt 2 çay bardağı un 1/2 paket kabartma tozu Tuz Kızartmak için sıvı yağ Üzerine dökmek için: 1 kase yoğurt 1 diş sarımsak Tuz Hazırlanışı     Derin bir tencereye bolca su koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine 1 tatlı kaşığı kadar tuz atın. Dallarına ayırdığınız karnabaharları da atıp 15 dakika kadar hafif diri kalacak şekilde haşlayın.     Ayrı bir kapta yumurta, süt, un, kabartma tozu ve tuzunu da ekleyip çırpma teliyle pürüzsüz kek kıvamında bir hamur elde edin.      Haşladığınız karnabaharları bu hamura batırıp kızgın yağda altlı üstlü kızartın.      Üzerine sarımsaklı yoğurtla servis edin. ***En son hamurun içinde kalan karnabahar parçalarını çatalla biraz ezip kaşık kaşık alarak {mücver gibi}kızartın. ***Baharatlı seviyorsanız hamur harcına biraz kırmızı biber ve kimyon da ekleyebilirsiniz.