Kayıtlar

Aralık 13, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Ağlayan Kek

Resim
  Malzemeler 4 adet yumurta 3 Türk Kahvesi fincanı şeker 3 Türk Kahvesi fincanı un 2 yemek kaşığı dolusu kakao 2 yemek kaşığı ılık süt 1 paket kabartma tozu Kekin üzerine dökmek için 1 su bardağı soğuk süt Kekin üzerine sürmek için 1 kutu krema{200 ml} Çikolatalı Sosu İçin: 1/2 paket hazır çikolatalı sos 1,5 su bardağı süt Yarım paket çikolata{40gr}        Toz halindeki çikolatalı sosa sütü ekleyip sürekli karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca 1-2 dakika kaynatıp ocağı kapatın. Yarım paket çikolatayı ekleyin. Üzerinin kabuk bağlamaması için arada bir karıştırarak soğumaya bırakın. Kekin hazırlanışı        Yumurta ile şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. İçine kakao ve ılık sütü katıp yavaşça karıştırın. Un ve kabartma tozunu da ilave edip çok az çırpın.Yağlanmış kare şeklindeki borcam tepsiye döküp önceden ısıtılmış 175 derece fırında kürdan batıp  çıkana kadar pişirin.        Kek soğuduktan sonra üzerine bir kaşık yardımıyla 1 su bardağı soğuk sütü