Kakırdaklı Mercimekli Bulgur Pilavı
Malzemeler{4-6 kişilik} 1 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı bulgur 1 küçük kase kakırdak Tuz, karabiber Hazırlanışı Mercimeği yıkayıp çelik geniş bir tencereye alın. Üzerini hafif basacak şekilde su ekleyip{ilk aşamada çok su eklerseniz mercimek kabuğundan ayrılır, o yüzden suyunu çektikçe azar azar sıcak su ilave ederek pişirilmelidir}kısık ateşte mercimekler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin. Mercimek bulgurla da pişmeye devam edeceği için çok fazla yumuşamamalıdır. Pişen mercimeğe tekrar üzerini aşacak şekilde kaynar su ekleyin{suyu çok fazla eklemeyin, az su eklerseniz sonradan ilave edebilirsiniz}.Bulguru ilave edin. Tuz ve karabiberini de ilave edip kısık ateşte pişirin. ***2 su bardağı bulgur için 3 su bardağı su kullanabilirsiniz. Mercimeğin içindeki suyu da hesaba katarak ilave edin. Ayrı bir tavada kakırdakları çıtır çıtır olup hafif kahverengi bir hal alana kadar kısık ateşte kavurun. İçinden kakırdaklarını alıp ortaya çıkan yağı pil