Kayıtlar

Mart 23, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kakırdaklı Mercimekli Bulgur Pilavı

Resim
Malzemeler{4-6 kişilik} 1 su bardağı yeşil mercimek 2 su bardağı bulgur 1 küçük kase kakırdak Tuz, karabiber Hazırlanışı     Mercimeği yıkayıp çelik geniş bir tencereye alın. Üzerini hafif basacak şekilde su ekleyip{ilk aşamada çok su eklerseniz mercimek kabuğundan ayrılır, o yüzden suyunu çektikçe azar azar sıcak su ilave ederek pişirilmelidir}kısık ateşte mercimekler suyunu çekip yumuşayana kadar pişirin.    Mercimek bulgurla da pişmeye devam edeceği için çok fazla yumuşamamalıdır.    Pişen mercimeğe tekrar üzerini aşacak şekilde kaynar su ekleyin{suyu çok fazla eklemeyin, az su eklerseniz sonradan ilave edebilirsiniz}.Bulguru ilave edin. Tuz ve karabiberini de ilave edip kısık ateşte pişirin. ***2 su bardağı bulgur için 3 su bardağı su kullanabilirsiniz. Mercimeğin içindeki suyu da hesaba katarak ilave edin.       Ayrı bir tavada kakırdakları çıtır çıtır olup hafif kahverengi bir hal alana kadar kısık ateşte kavurun. İçinden kakırdaklarını alıp ortaya çıkan yağı pil

Kolay Patlıcan Yemeği

Resim
Malzemeler 2 adet bostan patlıcanı 100 gr kıyma 1 adet kuru soğan 2-3 diş sarımsak 2 adet yeşil biber 2-3 adet domates 1 tutam maydanoz Tuz, karabiber Patlıcanları kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı       Patlıcanları alacalı soyup iri iri doğrayın. Bol yağda kızartıp yemeği pişireceğiniz tencereye alın. Küçük bir tavada kıymayı kavurup patlıcanların üzerine ekleyin. Soğan, sarımsak, yeşil biber ve domatesleri de yemeklik doğrayıp tencereye ilave edin{ bu malzemeler kavrulmadan çiğ olarak eklenecek}Üzerine maydanozu da doğrayıp ekleyin. Tuz ve karabiberini atın. Üzerini basacak şekilde su ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte yaklaşık 45 dk. pişirin. ***Çok lezzetli ve hafif bir yemek mutlaka deneyin.