Kayıtlar

Kasım 30, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Hardal Soslu Biftek

Resim
Malzemeler 500 gr biftek 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, Karabiber Hardal Sosu İçin; 1/2 paket krema{100 ml} 1 tatlı kaşığı hardal Tuz, Karabiber 1 tutam taze biberiye Garnitürü İçin; 2-3 adet patates 2 yemek kaşığı sıvı yağ Tuz, karabiber Hazırlanışı;       Bifteği bıçak sırtı kalınlığında ince ince dilimleyin.{İnce dilimleyemiyorsanız iki adet streçfilm arasında döverek inceltin.}Üzerine biraz sıvı yağveya zeytinyağı gezdirip üzerini streçfilmle kapatarak buzdolabında en az 1 saat bekletin. Pişirmeden 10 dk önce çıkarın. Döküm ızgara tavasını ocağa alıp iyice ısıtın.{Yapışmaz tava kullansanız da olur} Etleri sıcak tavaya yerleştirip her iki tarafını da 1er dakika kadar pişirin.{ Çok pişirirseniz sertleşir.} Pişerken her iki tarafinada çok az tuz ve karabiber ekin. Etleriniz piştikçe üst üste dizip servis tabaklarına alın.       Hardal sosunu hazırlamak için; Yarı paket kremayı bir tavada ısıtın. İçine 1 tatlı kaşığı hardal ekleyip karıştırın. Tuz, Karabiber