Kayıtlar

Şubat 25, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Karnabahar ve Brokoli Salatası

Resim
Malzemeler ½ adet küçük boy karnabahar ½ adet küçük boy brokoli 2 adet havuç ½ demet dereotu ½ demet maydanoz 1 küçük kutu konserve mısır 1/4 demet aysberg veya marul Sosu İçin 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı 1/2 adet limonun suyu Tuz Hazırlanışı         Küçük bir tencereye 2-3 bardak su koyup içine bir tutam tuz atın ve kaynamaya bırakın. Kaynamaya başlayınca çiçeklerine ayırdığınız karnabaharı kaynayan suya atıp kapağı kapalı olarak 10 dk. kadar haşladıktan sonra çiçeklerine ayırdığınız brokolileri de üzerine ekleyip kapağını kapatın.          Brokolilerin haşlama suyuna değmesine gerek yok, kaynayan suyun buharıyla da haşlanır. Brokolilerin rengi değişmeyecek şekilde 7-8 dakika haşladıktan sonra karnabahar ve brokolileri ocaktan alıp suyunu süzüp soğumaya bırakın.          İçine rendelenmiş havucu, iyice yıkanıp kurulanmış ve doğranmş  dereotu, maydanoz, marul ve mısırı da ekleyip  harmanlayın.           Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu  küçük bir kasede