Kayıtlar

Eylül 9, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Domates Çorbası

Resim
  Malzemeler 4-5 adet domates 2 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı tereyağı{veya 1 kaşık tereyağı+2 kaşık sıvı yağ} Tuz, karabiber 1 çay bardağı süt Hazırlanışı      Domatesleri ikiye bölüp rendeleyin ve blendır yardımıyla pürüzsüz bir karışım elde edin. Dilerseniz çekirdeklerini tel süzgeçle ayırabilirsiniz.      Derin bir tencerede yağ ve unu köpük köpük olana kadar kavurun. Dikkat edin rengi kararmasın. Üzerine blendırdan geçirdiğiniz domatesi ekleyin. Topaklanmaması için çırpma teli kullanın ve kaynayıncaya kadar karıştırın. Kıvamına göre 1-2 su bardağı sıcak su ekleyin.       Kaynamaya başladıktan sonra arada bir karıştırarak 10-15 dakika kaynatın. Üzerinde çok köpük oluşursa alıp atın. İnmeye yakın içine bir çay bardağı sütü, tuz ve karabiberini de ekleyin.       Kaselere koyup yanında rendelenmiş kaşar peyniriyle servise sunun. Ayrıca domates çorbasına kruton da çok yakışır...       ****Çorbanızı salçalık domatesle yaparsanız içimi daha yumuşak olur. Ekşi olmaz.