Kayıtlar

Ekim 6, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Supangle

Resim
   Malzemeler 1 litre süt 1,5 çay bardağı toz şeker 1 paket kakao (25gr) 1/2 çay bardağı buğday nişastası 1/2 çay bardağı un 1 yemek kaşığı sıvı yağ 1 paket bitter çikolata (80gr) 1 paket vanilya Hazırlanışı Çikolata ve vanilya hariç tüm malzemeyi karıştırıp ocağa alın. Kısık ateşte kaynayıncaya kadar sürekli karıştırın. Kaynamaya başladığında küçük parçalara ayırdığınız çikolata ve vanilyayı da ekleyip 1-2 dakika daha kaynatın. Bu arada dibinin tutmaması için karıştırmaya devam edin. Ocaktan indirdikten sonra mikserle yüksek devirde 1-2 dakika çırpın. Kaselere paylaştırıp soğuyunca buzdolabına kaldırın. 1-2 saat sonra servise hazır. Servis Önerisi: Supangleyi sade sunabileceğiniz gibi dibine herhangi bir kek (kakaolu,sade,portakallı) kedi dili bisküvi, bisküvi, pandispanya vs. koyabilirsiniz. Üzerine de çikolata, krema, rulokat, antep fıstığı veya muz, çilek, kivi gibi meyvelerle süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...