Kayıtlar

Mayıs 25, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Burgu Peynirli Makarna

Resim
Malzemeler 1/2 paket tam buğday unlu makarna 15-16 adet çeri domates 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 3 iri diş sarımsak 2-3 adet sivri biber Tuz, karabiber 7-8 adet burgu peynir Süslemek için taze biberiye veya taze kekik Hazırlanışı        Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Çeri domatesleri ikiye veya üçe bölerek doğrayın. Geniş yapışmaz bir tavayı ocağa alıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İri doğranmış sarımsakları 1 dakika kadar soteleyin. Üzerine domates ve doğranmış biberleri de ekleyip yüksek ateşte arada bir karıştırarak kavurun. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin.       Bu arada makarnayı hafif diri kalacak şekilde{aldante} haşlayın.       Haşladığınız makarnayı domatesli sosun üzerine döküp karıştırın. Burgu peynirleri ortadan ikiye kesin. Burgusundan tek tek ayırıp makarnaya ekleyin.       Kıyılmış biberiye ile süsleyip servis edin. ***Ayrıca makarnanızı taze fesleğen, maydanoz, reyhan gibi taze otlarla ve parmesan, tulum peyniri gibi peynirlerle de zen