Burgu Peynirli Makarna


Malzemeler

1/2 paket tam buğday unlu makarna
15-16 adet çeri domates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
3 iri diş sarımsak
2-3 adet sivri biber
Tuz, karabiber
7-8 adet burgu peynir
Süslemek için taze biberiye veya taze kekik

Hazırlanışı

       Öncelikle sosumuzu hazırlayalım. Çeri domatesleri ikiye veya üçe bölerek doğrayın. Geniş yapışmaz bir tavayı ocağa alıp 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyin. İri doğranmış sarımsakları 1 dakika kadar soteleyin. Üzerine domates ve doğranmış biberleri de ekleyip yüksek ateşte arada bir karıştırarak kavurun. Tuz ve taze çekilmiş karabiberi ilave edin.
      Bu arada makarnayı hafif diri kalacak şekilde{aldante} haşlayın.
      Haşladığınız makarnayı domatesli sosun üzerine döküp karıştırın. Burgu peynirleri ortadan ikiye kesin. Burgusundan tek tek ayırıp makarnaya ekleyin.
      Kıyılmış biberiye ile süsleyip servis edin.
***Ayrıca makarnanızı taze fesleğen, maydanoz, reyhan gibi taze otlarla ve parmesan, tulum peyniri gibi peynirlerle de zenginleştirebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Pelte Çorba

Elma Tatlısı