Kayıtlar

Nisan 9, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Çullama Köfte

Resim
Malzemeler 250 gr orta yağlı kıyma 1 çay bardağından az eksik ince bulgur 1 tutam maydanoz Tuz, karabiber 1 yemek kaşığı su Üzerini Kaplamak İçin 3 adet yumurta 3 yemek kaşığı yoğurt 1çay kaşığı tuz 2 çay kaşığı karbonat veya kabartma tozu 5 yemek kaşığı un Kızartmak İçin 1,5 su bardağı sıvı yağ Hazırlanışı      Kıyma, ince bulgur[düğü], ince doğranmış maydanoz, tuz, karabiber ve 1 yemek kaşığı suyu da ekleyip iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp hafif yassı ve yuvarlak köfteler hazırlayın. Hazırladığınız köfteleri derin bir tencereye koyup üzerini hafif basacak şekilde soğuk su ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte yaklaşık yarım saat kaynatın. Pişince çıkarıp suyunu süzün.      Bu arada kaplama malzemesini hazırlayın. Yumurta, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu da ekleyip çırpma teliyle karıştırarak koyu kek kıvamında bir hamur elde edin.        Köfteler hafif ılıyınca bir kaşık yardımıyla hazırladığınız karışıma batırıp