Kayıtlar

Aralık 22, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zencefilli Çıtır Kurabiye

Resim
Malzemeler 2 adet yumurta 1/2 su bardağı toz şeker 1/2 su bardağı sıvı yağ 1/2 su bardağı dövülmüş fındık 1 tatlı kaşığı toz zencefil{veya taze zencefil rendesi} 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 çay kaşığı dolusu tarçın 1 çay kaşığı dolusu kakao 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un Hazırlanışı     Hamur yoğuracağınız kaba 2 yumurtayı kırın. Toz şekeri ilave edip elinizle biraz karıştırın. Un hariç diğer malzemeleri yukarıdaki sıraya göre ekleyin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.     Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıp istediğiniz bir kurabiye kalıbıyla şekiller kesin. Kalan parçaları tekrar yoğurup kesin. Hamur bitene kadar açıp kalıpla kesin.     Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

Etli Nohut

Resim
Malzemeler 1,5 su bardağı nohut 100 gr kuşbaşı et{tavuk/kuzu/dana} 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 1 yemek kaşığı domates salçası 1 tatlı kaşığı biber salçası Tuz, kırmızı pul biber Hazırlanışı       Birkaç saat önceden nohutu ılık suya ıslatın. İçine bir fiske tuz atın.       Düdüklü tencereyi ocağa alıp, yağını koyun. Küp doğranmış eti ilave edip biraz kavurun. Etin rengi dönünce yemeklik doğradığınız soğanları da ilave edip hafif pembeleşinceye kadar kavurun. Domates ve biber salçasını da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Son olarak suyunu süzüp iyice yıkadığınız nohutları, tuzu ve biberi ekleyip karıştırın.       Nohutların üzerini 2-3 parmak kalınlığında geçecek şekilde sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Kaynayana kadar orta hararetli ateşte, kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Sıcak olarak servis edin.