Zencefilli Çıtır Kurabiye
Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1/2 su bardağı toz şeker
- 1/2 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 su bardağı dövülmüş fındık
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil{veya taze zencefil rendesi}
- 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 çay kaşığı dolusu tarçın
- 1 çay kaşığı dolusu kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
Hazırlanışı
Hamur yoğuracağınız kaba 2 yumurtayı kırın. Toz şekeri ilave edip elinizle biraz karıştırın. Un hariç diğer malzemeleri yukarıdaki sıraya göre ekleyin. Azar azar un ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.Merdaneyle yarım santim kalınlığında açıp istediğiniz bir kurabiye kalıbıyla şekiller kesin. Kalan parçaları tekrar yoğurup kesin. Hamur bitene kadar açıp kalıpla kesin.
Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizip önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri hafif pembeleşinceye kadar pişirin.
Yorumlar
Yorum Gönder