Kayıtlar

Kasım 8, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Haşhaşlı Kakaolu Kek

Resim
Malzemeler 4 adet yumurta 1,5 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı un 1/2 su bardağı siyah haşhaş 1 paket vanilya  1,5 paket kabartma tozu 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı süt Hazırlanışı     Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, haşhaş, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip biraz daha çırpın.       Tereyağıyla yağladığınız kalıba hamurunuzun 3/4 ünü dökün.       Geri kalan hamura 2 y.k. kakao ve 2 y.k. sütü ekleyip karıştırın. Kalıptaki hamurun üzerine gezdirip kürdanla şekil verin.      180-190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

Aysberg Marul Salatası

Resim
Malzemeler 1/2 adet aysberg marul 1/4 adet mor lahana 1 adet kırmızı biber 1 küçük kutu mısır 1/2 demet dereotu Zeytinyağı, limon, tuz Hazırlanışı      Malzemeleri dilediğiniz gibi doğrayıp karıştırın. Üzerine mısırı ilave edin. Ayrıca havuç da rendeleyebilirsiniz.      Üzerine zeytinyağı, tuz ve limon gezdirip servis edin.     

Biber Kökü Kavurması

Resim
Malzemeler 1 büyük kase biber kökü 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet büyük baş kuru soğan 3 adet domates Tuz Üzeri için: Sarımsaklı yoğurt Pul biber Hazırlanışı      Dolmalık biberlerin baş kısmını  bıçakla kesip kökünü çıkarın. Çekirdekli kök kısmını kesip sapından ayırın.      Geniş yapışmaz bir tavaya sıvı yağ ekleyip ısınınca biber kökü çıkarmak için kestiğiniz biber halkalarını ve köklerini ilave edip biraz kavurun.     Yemeklik doğradığınız soğanları ve tuzunu da ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar da kavrulunca küp doğranmış domateslri ekleyip kapağını kapatın. Kısık ateşte domatesler suyunu çekip hafif kavruluncaya kadar pişirin.     Üzerine hafif sarımsaklı yoyurt gezdirip, pul biberle süsleyerek servis edin.     Bu yemek genellikle yazın biber kurutulurken çıkan biber ve biber kökünden yapılır. Bolvadinde bu yemeğe serçe budu kızartması, hatta culuk budu kızartması da denir.     Kökün üzerindeki çekirdekler sertse bıçakla veya elinizle ufa

Don Yağı Nasıl Çıkarılır

Resim
Malzemeler İç Yağı Tuz Hazırlanışı    İç yağını{en iyisi böbreğin etrafındaki yağdır, bu yağı böbreğin etrafından nazikçe çekip alın.} kuşbaşı doğrayın. Derin bir tencereye alın, bolca tuzlayıp ocağa alın.    Sıvı yağı çıkana kadar kavurun. İçindeki yağlar hafif pembeleşince ocaktan indirin.{yarım saat kadar kavurmanız yeterlidir}    Yağ biraz ılıyınca metal kevgir veya süzgeçle süzün. Süzülen yağ don yağı, üstte kalan yağ parçaları ise kakırdaktır.     Koyunun kuyruk yağı da bu şekilde çıkarılır. Don yağı oda sıcaklığında sert ve katı bir yağdır.Eritmeden kullanılamaz.      Kuyruk yağı ise oda sıcaklığında sürülebilir bir kıvamdadır. Ekmeğin üzerine sürülüp yenilebilir...     Don yağı ve kuyruk yağını derin dondurucuda uzun süre saklayabilirsiniz. Gerektiği kadar çıkarıp kullanabilirsiniz....     Kakırdağı da derin dondurucu da saklayın. Kullanacağınız zaman biraz çözmesini bekleyip yapışmaz bir tavaya alıp hafif kahverengi renk alıp çıtır çıtır olana kadar ka