Haşhaşlı Kakaolu Kek

Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı siyah haşhaş
  • 1 paket vanilya 
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 2 yemek kaşığı süt

Hazırlanışı

    Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Un, haşhaş, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip biraz daha çırpın. 
     Tereyağıyla yağladığınız kalıba hamurunuzun 3/4 ünü dökün. 
     Geri kalan hamura 2 y.k. kakao ve 2 y.k. sütü ekleyip karıştırın. Kalıptaki hamurun üzerine gezdirip kürdanla şekil verin.
     180-190 derece fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.











Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}