Kayıtlar

Ocak 26, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Tarhana Çorbası

Resim
Malzemeler 4 y.k. toz tarhana 1 y.k. tereyağı 1 y.k. sıvı yağ 1 tatlı k. domates salçası 1 tatlı k. biber salçası Nane, kırmızı toz biber Tuz, karabiber Hazırlanışı       Küçük derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyip ısıtın. Salçaları ekleyip hafifçe kavurun. 4-5 bardak su ekleyin. 1 saat önceden ıslattığınız tarhanayı da ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Baharatlarını ekleyin. 10-15 dk kadar kaynatıp ocaktan indirin. ***Kişi başına 1 yemek kaşığı tarhana kullanın. ***Dilerseniz salçaları eklemeden önce 1 diş sarımsağı rendeleyip hafif kavurduktan sonra salçaları ekleyebilirsniz. Sarımsak lezzet verir. ***Ayrıca 1 su bardağı kadar tavuk veya et suyu eklerseniz çorbanızın lezzetine lezzet katmış olursunuz.