Tarhana Çorbası

Malzemeler

  • 4 y.k. toz tarhana
  • 1 y.k. tereyağı
  • 1 y.k. sıvı yağ
  • 1 tatlı k. domates salçası
  • 1 tatlı k. biber salçası
  • Nane, kırmızı toz biber
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı

      Küçük derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyip ısıtın. Salçaları ekleyip hafifçe kavurun. 4-5 bardak su ekleyin. 1 saat önceden ıslattığınız tarhanayı da ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Baharatlarını ekleyin. 10-15 dk kadar kaynatıp ocaktan indirin.

***Kişi başına 1 yemek kaşığı tarhana kullanın.
***Dilerseniz salçaları eklemeden önce 1 diş sarımsağı rendeleyip hafif kavurduktan sonra salçaları ekleyebilirsniz. Sarımsak lezzet verir.
***Ayrıca 1 su bardağı kadar tavuk veya et suyu eklerseniz çorbanızın lezzetine lezzet katmış olursunuz. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}