Tarhana Çorbası
Malzemeler
- 4 y.k. toz tarhana
- 1 y.k. tereyağı
- 1 y.k. sıvı yağ
- 1 tatlı k. domates salçası
- 1 tatlı k. biber salçası
- Nane, kırmızı toz biber
- Tuz, karabiber
Hazırlanışı
Küçük derin bir tencereye sıvı yağ ve tereyağını ekleyip ısıtın. Salçaları ekleyip hafifçe kavurun. 4-5 bardak su ekleyin. 1 saat önceden ıslattığınız tarhanayı da ekleyip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirin. Baharatlarını ekleyin. 10-15 dk kadar kaynatıp ocaktan indirin.
***Kişi başına 1 yemek kaşığı tarhana kullanın.
***Dilerseniz salçaları eklemeden önce 1 diş sarımsağı rendeleyip hafif kavurduktan sonra salçaları ekleyebilirsniz. Sarımsak lezzet verir.
***Ayrıca 1 su bardağı kadar tavuk veya et suyu eklerseniz çorbanızın lezzetine lezzet katmış olursunuz.
Yorumlar
Yorum Gönder