Kayıtlar

Nisan 20, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kış Kısırı

Resim
Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 2 su bardağı kaynar su 4 çorba kaşığı sıvı yağ 4 adet kuru soğan 2 çorba kaşığı domates salçası 1 çorba kaşığı biber salçası Tuz, karabiber, pul biber, kimyon, nane 2 adet havuç 1/4 adet mor lahana 1/2 demet maydanoz 4 adet taze soğan 4 yemek kaşığı zeytinyağı 4 yemek kaşığı nar ekşisi Hazırlanışı     İnce bulguru geniş bir karıştırma kabına alın üzerine 2 su bardağı kaynar su ekleyip kapağını kapatın.{15-20 dk} Suyunu çekip şişince kapağını açıp soğumaya bırakın.     Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağda kavurun. Soğanlar iyice kavrulunca domates salçası ve biber salçasını da ilave edip çok az kavurun. Tuz ve baharatlarını ilave edip ocağı kapatın. Soğuyunca bulgurun içine döküp iyice karıştırın.     Havuçları rendeleyin. Mor lahanayı ince kıyın, üzerine limon sıkıp tuz ekin biraz beklesin. Maydanoz ve taze soğanları da doğrayıp kısıra ilave edin.     Zeytinyağı ve nar ekşisini gezdirip servis edin. ***

İki Renkli Kek

Resim
Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1/2 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 1 portakal kabuğu rendesi 2 su bardağı un 2 yemek kaşığı kakao 2 yemek kaşığı süt Hazırlanışı     Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Unu eleyerek ilave edin. Kabartma tozu, vanilya ve portakal kabuğu rendesini de katıp çok az çırpın.      Tereyağıyla yağladığınız kalıba hamurun yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve 2 yemek kaşığı sütü ekleyip karıştırarak kalıptaki hamurun üzerine dökün.      Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. ***İlk 20 dakika fırının kapağını açmayın. ***Malzemeler oda sıcaklığında olursa sonuç daha güzel olur.