Kayıtlar

Mart 23, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Enginar o graten{kıymalı}

Resim
Malzemeler 5 adet çanak enginar 1/4 çay bardağı zeytinyağı 1/2 limonun suyu Tuz İç Malzemesi 100 gr kıyma 2 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet küçük soğan 1 adet yeşil biber 1 adet domates Tuz, karabiber Beşamel sos için: 1 yemek kaşığı tereyağı  1 yemek kaşığı un  1 su bardağı süt Tuz, karabiber Üzeri için 100 gr kaşar peyniri Hazırlanışı:     Enginarları yıkayıp geniş yayvan bir tencereye dizin. Üzerini hafif basacak şekilde su ekleyip, zeytinyağını, limon suyunu ve tuzunu da atın. Orta kısık ateşte çatal batana kadar pişirin. Kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın.     İç malzemesi için yapışmaz bir tavada yemeklik doğranmış soğan ve biberi hafif soteleyin. Kıymayı ekleyip güzelce kavurun. Tuz ve karabiber ekleyin. Doğranmış domatesi de ekleyip biraz daha pişirin.     Beşamel sosu için küçük bir tavada tereyağıyla unu kokusu çıkana kadar kavurup sütü ekleyin. 5 dk. muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.     Hazırladığınız beşamel sosu kıymal