Kayıtlar

Mart 31, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Resim
Malzemeler -100 gr kuyruk yağı (1 su bardağı) -100 gr sıvı yağ (1 çay bardağı) -1/2 su bardağı pudra şekeri -1 çay kaşığı karbonat -Aldığı kadar un -Süslemek için yer fıstığı Hazırlanışı Kuyruk yağını ve sıvı yağı mikserle rengi beyazlaşıp köpürene kadar iyice çırpın. İçine pudra şekeri ilave edip çırpmaya devam edin. Un ve karbonatı ekleyip kulak memesinden hafif katı bir hamur elde edin. Yuvarlayarak küçük bir fırın tepsisine dizin. Ortalarına yer fıstığı batırıp, 200 C de hafif penbeleşene kadar pişirin. Pişene kadar mümkünse fırını açmayın. Püf Noktası: Kurabiyelerin tepsiye yayılmamaları için iki avucun ortasını çukrultup kurabiyelere hafif topaç şekli verin, sivri kısmı aşağı gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Bu şekilde güzel çatlamış kurabiyeleriniz olur.