Kayıtlar

Şubat 27, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Enginarlı Salata

Resim
Malzemeler 4 adet çanak enginar 1 adet kırmızı kapya biber 5 adet kornişon turşu 4-5 adet kurutulmuş domates 1 adet havuç 1 tutam maydanoz  1 tutam dereotu Zeytinyağı, limon, tuz Hazırlanışı     Enginarları geniş yayvan bir tencereye alıp üzerini hafif basacak şekilde su koyun. Biraz zeytinyağı, çeyrek limonun suyunu, ve tuzunu ekleyip orta ateşte enginarlara çatal batacak şekilde haşlayın. Yaklaşık 45 dk pişirin. Konserve enginar kullanırsanız pişme süresi daha kısa olacaktır.      Enginarları kapağı kapalı olarak soğutup uzun uzun dilimleyin. Biberi, turşuyu ve kurutulmuş domatesi de ince uzun dilimleyin.      Havucu sebze soyucuyla uzun uzun tıraşlayın. Kalınca rendeleyedebilirsiniz.       Maydanoz ve dereotunu ince kıyın.      Tüm malzemeyi geniş bir kaseye alın. Üzerine zeytinyağı, limon suyu ve tuzunu da ekleyip servis edin.      Dilerseniz üzerine biraz enginarın pişme suyundan da gezdirebilirsiniz.  Not: Ayrıca aynı salatayı enginar yerine kereviz