Kayıtlar

Mart 30, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

İç Baklalı Enginar

Resim
      Malzemeler 4 adet çanak enginar 1/2 kg iç bakla 1 adet kuru soğan 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 limonun suyu tuz Süslemek için Dereotu Hazırlanışı      Enginarları tencereye dizin. Kabuğu soyulmuş iç bakla ile yemeklik doğranmış soğanı harmanlayıp enginarların üzerine paylaştırın.      Tencerenin dibine 2-3 su bardağı su ekleyin, zeytinyağı limon ve tuzunu da ekleyip ocağa alın, kapağı kapalı olarak yaklaşık 45 dakika orta kısık ateşte pişirin. Bu arada suyunu takip ederek biterse az sıcak su ekleyin. Ocaktan aldıktan sonra kapağı kapalı olarak soğumaya bırakın. Dereotuyla süsleyip servis edin. Afiyet Olsun...