Kayıtlar

Nisan 2, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Brokolili Makarna

Resim
Brokolili Makarna Malzemeler 250 gr sebzeli makarna 250 gr brokoli 1 adet havuç 1 adet büyük boy kırmızı soğan 2-3 diş sarımsak 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1/2 su bardağı beyaz peynir Hazırlanışı Derin bir tencereye bolca su koyup 1 yemek kaşığı tuz atın. Kaynamaya başlayınca makarna ve ince doğranmış havuçları ekleyin. 1-2 dakika sonra saplarını kesip, çiçeklerini ayırdığınız brokolileri de ekleyin. Makarna ve havuçla beraber 7-8 dakika daha haşladıktan sonra süzün.  Ayrı bir tavada 3-4 yemek kaşığı sıvı yağda piyaz doğranmış soğanları ve ince doğranmış sarımsakları soteleyin.  Haşladığınız makarna, brokoli ve havuç karışımını servis tabağına alın. Üzerine sotelenmiş soğanları ekleyin, peynirle süsleyip servis edin. Püf Noktası: Brokoliler en fazla 7-8 dakika haşlanmalıdır. Renkleri sararana kadar haşlarsanız vitamin değerini kaybedeceği gibi sülfür açığa çıkararak, zararlı hale dönüşebilir