Kayıtlar

Temmuz 17, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kabak Kızartması

Resim
Malzemeler 1/2 kg kabak 1 adet soğan 3 adet domates 1/4 demet maydanoz 1/4 demet dereotu Tuz, karabiber, pul biber, nane 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı       Yapışmaz bir tavaya 3-4 kaşık sıvı yağ ekleyip ocağa alın. Para para doğradığınız kabakları ekleyip orta ateşte arada bir karıştırarak kavurun. Kabaklar biraz kavrulunca yemeklik doğradığınız soğanları da ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar pembeleşince kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri de ilave edip kapağını kapatın. Kısık ateşte domatesler suyunu çekene kadar pişirin. Domatesler suyunu çekince baharatları ve ince kıyılmış maydanoz ve dereotunu da ekleyip ocaktan indirin.        Biraz dinlendirip yanında hafif sarımsaklı yoğurtla servis edin.