Kayıtlar

Temmuz 27, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kara Dığanda Tas Kebabı

Resim
Malzemeler 1 kg dana eti 4-5 adet kuru soğan Tuz, karabiber 2-3 parça iç yağ{veya kaburga} Hazırlanışı     Soğanları yemeklik doğrayıp küçük bir çinko tencerenin tabanına koyun. Orta yağlı eti kuşbaşı doğrayın. Tuz ve karabiber ekip harmanlayın. Eti de soğanların üzerine yerleştirin. En üste {etin yanmaması için} 2-3 parça iç yağ veya 2-3 parça kaburga döşeyin.     Hazırladığınız bu tencereyi kara dığana veya geniş yayvan bir çelik tencereye ters gelecek şekilde kapatın. Üzerine ağırlık yapması için haşhaş taşı veya içi su dolu bir tencere koyun.      Çelik tencerenin dibine 3-4 su bardağı su koyup ocağa alın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynamaya başladıktan sonra çok kısık ateşte 2-3 saat pişirin. Ara ara küçük tencerein iterek yerini değiştirin{dibinin tutmaması için}      Suyunu arada bir kontrol edin, azaldıkça sıcak su ilave edin.      Yanında pirinç veya bulgur pilavıyla servis edin.