Kayıtlar

Şubat 22, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Vişne Şerbeti

Resim
Malzemeler 1 kg vişne 2 lt su 1 adet çubuk tarçın 1 adet kök zencefil 5 adet karanfil 1 su bardağı toz şeker Servis için limon dilimleri Hazırlanışı Vişneleri yıkayın. Saplarını alıp tekrar yıkayın ve derin bir tencereye alın. Üzerine 2 litre suyu ekleyip ocağa koyun. Tarçın, zencefil ve karanfilleri de ekleyip kaynamaya bırakın, kaynamaya başlayınca şekerini de ekleyip 10-15 dk. kısık ateşte kaynatıp ocağı kapatın. Şerbeti tencerede soğumaya bırakın. Soğuyunca limon dilimleriyle süsleyip servis edin.

Cevizli Revani

Resim
Malzemeler 3 adet yumurta 1/2 su bardağı toz şeker 1 su bardağı sulu yoğurt 1 su bardağı sıvı yağ 2 su bardağı irmik 1 su bardağı un 1 su bardağı ceviz içi 1 paket kabartma tozu Üzeri için susam. Şerbeti İçin 3 su bardağı şeker 3 su bardağı su 1-2 damla limon suyu Küçük bir tencerede şeker ve su arada bir karıştırılarak 10-15 dakika kaynatılır. Ocaktan almadan bir kaç dakika önce limon suyu damlatılır. Hazırlanışı Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. İrmik, un, iri parçalanmış ceviz içi ve kabartma tozunu da ekleyip çok az çırpın. Sıvı yağla yağladığınız teflon veya alüminyum olan geniş bir tepsiye dökün. Üzerine bol susam serpip, önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri iyice kahverengi olana kadar pişirin. Yaklaşık 40 dakika. Revani biraz ılıyınca dilimleyin ve soğuk şerbet dökün. Şerbetini çekince servis edin...