Kayıtlar

Mart 28, 2015 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Marmelatlı Haşhaşlı Kurabiye

Resim
Malzemeler 150 gr tuzsuz tereyağı 1 çay bardağı pudra şekeri 1 adet yumurtanın beyazı 1/2 paket kabartma tozu 1 paket vanilya Aldığı kadar un 1 çay bardağı sarı haşhaş Üzeri için: Kayısı marmelatı Hazırlanışı      Oda sıcaklığındaki tereyağı ve pudra şekerini karıştırın. Haşhaş hariç diğer malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında yumuşak bir hamur yapın.      Hamurdan fındıktan biraz büyük toplar yapın. Ortasına parmağınızla bastırarak bir çukur açın. Haşhaşa bulayıp yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.       Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirin.       Kurabiyeleriniz soğuduktan sonra ortalarına birer çay kaşığından az istediğiniz herhangi bir marmelattan koyun. ***Ben kayısı reçelinin tanelerini çatalla ezerek kullandım. Sizde çilek, vişne....gibi herhangi bir reçelin tanelerini ezerek kullanabilirsiniz. ***Sarı haşhaş yerine mavi veya beyaz haşhaş da kullanabilirsiniz.