Kayıtlar

Haziran 6, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Kandil Simidi

Resim
    Malzemeler 4,5 su bardağı un 125 gr eritilmiş tereyağı 1 çay bardağı sıvı yağ 1 yumurta 1,5 çay bardağı sulu yerinden yoğurt 1 paket kabartma tozu 1 tatlı kaşığı mahlep 1 tatlı kaşığı tuz 2 tatlı kaşığı şeker Üzeri için susam   Hazırlanışı     Hamuru yoğuracağınız kaba un hariç bütün malzemeleri ekleyin. Daha sonra azar azar un ekleyerek nazikçe yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.     Hamuru tezgaha alıp rulo şekli verin. Eşit büyüklükte parçalar elde edebilmek için önce hamuru ortadan ikiye bölün. Elde ettiğiniz parçaları her defasında ikiye bölerek 20 eşit hamur elde edin. Elinizde önce yuvarlayın sonra parmağınızla ortasından bir delik açarak simit şeklini verin.     Daha sonra susama batırıp yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin.  NOT: Piştikten sonra üzerinden susamlarının kolay dökülmemesi için yumurta sarısı veya yoğurt sürüp susama o şekilde batırabilir