Kayıtlar

Ağustos 6, 2012 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Fırın Eti

Resim
    Malzemeler 2 kg orta yağlı dana kaburgu (Dananın kaburga ve kısa kaburga kısmı) 2 adet kuru soğan 1 baş iri sarımsak 3 adet kırmızı yağ biberi 1/2 kg domates 1-2 adet acı yeşil biber tuz   Hazırlanışı Et, kuş başı doğranarak toprak tavaya alınır, pide fırınında suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra sarımsak, yeşil biberi ve yemeklik doğranmış soğan, kırmızı biber, domates, tuz eklenerek pişirmeye devam edilir. Suyu çekene kadar ağır ağır pişirilir. Not: Fırın etinin acısının hafif olması makbuldür. Afiyen olsun... 

Portakallı Zencefilli Limonata

Resim
Portakallı Zencefilli Limonata Malzemeler 2 adet Limon (Kalın Kabuklu) 3/4 Su bardağı Toz Şeker 1 Su bardağı Sıcak Su 7 Su bardağı Soğuk Su 1 adet Portakal 3 dal Taze Nane Taze Zencefil Buz   Hazırlanışı 2 limonun kabuğunu karıştırma kabının içine rendeleyin. İçine toz şekeri ekleyin. Yemek kaşığının arka tarafıyla iyice ezip renginin ve aromasının çıkmasını sağlayın. Üzerine 1 bardak sıcak su ekleyip şekeri eritin. Üzerine 7 bardak soğuk su koyup sürahiye doldurun. Buzdolabına kaldırın. Soğuyunca 2 limonun ve 1 portakalın suyunu, kıyılmış nane yaprakları ve ince doğranmış ceviz büyüklüğündeki zencefili ilave ederek buzla servis edin. Afiyet Olsun.