Fırın Eti
Malzemeler
- 2 kg orta yağlı dana kaburgu (Dananın kaburga ve kısa kaburga kısmı)
- 2 adet kuru soğan
- 1 baş iri sarımsak
- 3 adet kırmızı yağ biberi
- 1/2 kg domates
- 1-2 adet acı yeşil biber
- tuz
Hazırlanışı
Et, kuş başı doğranarak toprak tavaya alınır, pide fırınında suyunu çekene kadar pişirilir. Daha sonra sarımsak, yeşil biberi ve yemeklik doğranmış soğan, kırmızı biber, domates, tuz eklenerek pişirmeye devam edilir. Suyu çekene kadar ağır ağır pişirilir.
Not: Fırın etinin acısının hafif olması makbuldür. Afiyen olsun...
Not: Fırın etinin acısının hafif olması makbuldür. Afiyen olsun...
Yorumlar
Yorum Gönder