Kayıtlar

Ağustos 5, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Nane Nasıl Kurutulur

Resim
    Hazırlanışı   Naneleri güzelce ayıklayın{içinde yabancı otlar veya çürük yapraklar varsa} Bir tutam alarak saplarından bağlayın. Akan suyun altına tutarak yıkayın. Sadece sabah güneşi alan rüzgarlı gölge bir yere saplarından başaşağı asın. Bu şekilde 3-4 günde kuruyacaktır. Elinizle kontrol edin avucunuzun içinde kolayca ufalanıyorsa kurumuş demektir. Kuruyan nane yapraklarını saplarından sıyırıp avucunuzla veya bir bez arasında ufalayın. Daha sonra ilistirden{geniş delikli süzgeç} geçirip kavanozlara koyun. İlistirin üzerinde kalan çöplü kısmı kaynatıp içmek üzere ayrı kavanoza koyun. Bir başka nane kurutma yöntemi ise nane yapraklarını saplarından ayırıp nazikçe yıkayın. Suda çok bekletirseniz kararır. Bir bez üzerine aralıklı serip gölgede kurumaya bırakın.      

Güveçte Yaz Türlüsü

Resim
 Malzemeler 2 adet patlıcan 250 gr taze fasulye 300 gr kemikli kuzu eti 1 baş sarımsak 8-10 adet arpacık soğan 7-8 adet sivri biber 3-4 adet domates 1 yemek kaşığı tereyağı Tuz, karabiber 1 su bardağı su   Hazırlanışı Patlıcanları alacalı soyup irice doğrayın. Güvecin en dibine patlıcanları koyun. Üzerine iri doğranmış fasülyeleri, daha sonra eti ilaveedin. Üzerine sarımsakları, soğanları, iri doğranmış biber ve domatesleri de ekleyin. Güvecin en üst kısmına küçük parçalara ayrılmış tereyağını, yeteri kadar tuz ve karabiberini de ilave edin. Son olarak 1 su bardağı su ekleyip alüminyum folyoyla sıkıca kapatın. Üzerine bir tencere kapağı kapatıp kısık ateşte yaklaşık 2 saat kadar pişirin. Görüntüsünün daha güzel olmasını isterseniz piştikten sonra fırının ızgara bölümünü açarak güvecin ağzı açık olarak 10-15 dakika kadar fırına sürün. Not:Kuzu eti yerine dana eti veya kıymayı gelişigüzel parçalara ayırarak da ekleyebilirsiniz. Şayet et