Kayıtlar

Ağustos 1, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Tavuk Sote

Resim
Malzemeler 1 adet tavuk göğsü  2-3 yemek kaşığı sıvı yağ 1 adet kuru soğan 2-3 adet yeşil biber 1 adet kırmızı biber 2 adet domates Tuz, pul biber, karabiber, kekik Hazırlanışı    Tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın.{Tavuk göğsü yerine 3-4 parça kemiksiz but eti de kullanabilirsiniz. Soteniz daha yumuşak olur.}    Geniş bir yapışmaz tavayı ocağa alıp sıvı yağ ekleyin.Yağ ısınınca tavuğu ekleyip yüksek ateşte kavurun. Suyunu salarsa çekinceye kadar kavurun.    Tavuklar suyunu çekince doğranmış soğan ve biberleri ilave edin.{Bu aşamada isterseniz iri doğranmış 2-3 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.}    Kapağını kapatın kısık ateşte iyice kavrulsunlar. Arada bir karıştırın. Soğan ve biberler kavrulunca küp doğranmış domatesleri ilave edin. Suyunu nçekinceye kadar pişirin. Baharatlarını ekleyip ocağı kapatın.    Sıcak olarak servis edin. 

Kış Salatası

Resim
Malzemeler 1/2 adet aysberg marul 2-3 yaprak lahana  1/4 adet mor lahana 2 adet havuç 1 kutu konserve mısır Süslemek için nane yaprakları Sosu için: Limon  Zeytinyağı Tuz Hazırlanışı   Marul, lahana ve mor lahanayı doğrayın{lahananın dış yapraklarını dolma için ayırın, iç yapraklarını salata yapmak için kullanabilirsiniz}.   Havuçları rendeleyin. Bunları karıştırıp üzerine mısırı dökün. Limon, zeytinyağı ve tuz gezdirin.   Nane yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. ***Ayrıca bu salatanın üzerine limon ve zeytinyağı yerine bolca hazır frenç sos dökerek yiyebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor. Veya yoğurt ve mayonezle kendiniz de sos hazırlayabilirsiniz.