Kayıtlar

Ocak 15, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Susamlı Kurabiye

Resim
Malzemeler 2 adet yumurta 125 gr tereyağı 1/2 su bardağı toz şeker 1/2 paket kabartma tozu 2 su bardağı un 1 su bardağı dövülmüş ceviz 1 tatlı kaşığı tarçın 1/2 su bardağı üzüm Üzeri İçin: 1/2 su bardağı susam Hazırlanışı       Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri hamuru yoğuracağınız kaba alıp elinizle biraz karıştırın, tereyağını ekleyin. Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ceviz, tarçın ve üzümü de ekleyip çok az yoğurun.       Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Her tarafını hemen susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dizin.       Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.{25-30 dk.}  ***Püf Noktası: Kurabiyeyi elinizde şekillendirdikten sonra bekletmeden susama bulayın. Yoksa susamlar yapışmaz. Not:Kurabiyeleri yerken susamları çok dökülüyor, dökülmelerini istemiyorsanız kullandığınız 2 yumurtadan birinin sarısını kurabiye hamurun

Yoğurt Soslu Tavuk Salatası

Resim
Malzemeler 1 adet haşlanmış tavuk göğsü 6-7 yaprak marul 1/2 adet küçük boy mor lahana 1/2 demet dereotu 1/2 demet maydanoz 1 adet havuç 6-7 adet salatalık turşusu Yoğurt Sosu İçin 4 yemek kaşığı yoğurt 3 yemek kaşığı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 diş rendelenmiş sarımsak Hazırlanışı     Havucu rendeleyin. Diğer malzemeleri doğrayıp karıştırın. Ayrı bir kasede sos malzemelerini karıştırıp salatanın üzerine gezdirin.     Pul biberle süsleyerek servis edin.

Pirinçli Ispanak

Resim
Malzemeler 500 gr ıspanak 1 adet kuru soğan 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça ½ çay bardağı pirinç Tuz, karabiber Hazırlanışı           Ispanakları ayıklayın. Bol suda bekleterek yıkayın. Geniş yayvan bir tencereye sıvı yağı ekleyip, yemeklik doğradığınız soğanları hafif kavurun.           Üzerine suyunu sırkmış ıspanakları kabaca doğrayıp ekleyin. Yüksek ateşte soğanla beraber kavurmaya devam edin. Ispanağı 5-6 dakika kavurduktan sonra, salçasını da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Pirinci, tuz ve karabiberini ekleyin. Üzerini basacak şekilde sıcak su ilave edip, pirinçler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.           Yemeği biraz dinlendirip servis tabağına alın. Üzerine hafif sarımsaklı yoğurt döküp, kırmızı pul biberle süsleyerek servis edin.