Susamlı Kurabiye


Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 125 gr tereyağı
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı un
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/2 su bardağı üzüm

Üzeri İçin:

  • 1/2 su bardağı susam

Hazırlanışı

      Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri hamuru yoğuracağınız kaba alıp elinizle biraz karıştırın, tereyağını ekleyin. Aldığı kadar unu ve kabartma tozunu da ilave edip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Ceviz, tarçın ve üzümü de ekleyip çok az yoğurun.
      Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapın. Her tarafını hemen susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş büyük fırın tepsisine dizin.
      Önceden ısıtılmış 180 derece fırında hafif pembeleşene kadar pişirin.{25-30 dk.}
 ***Püf Noktası: Kurabiyeyi elinizde şekillendirdikten sonra bekletmeden susama bulayın. Yoksa susamlar yapışmaz.
Not:Kurabiyeleri yerken susamları çok dökülüyor, dökülmelerini istemiyorsanız kullandığınız 2 yumurtadan birinin sarısını kurabiye hamurunun içine akını dışına kullanırsanız susamlar yerken dökülmez. Kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susama bulayın.
 
 
 
 
 

    

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}