Pirinçli Ispanak


Malzemeler

  • 500 gr ıspanak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • ½ çay bardağı pirinç
  • Tuz, karabiber

  • Hazırlanışı

          Ispanakları ayıklayın. Bol suda bekleterek yıkayın. Geniş yayvan bir tencereye sıvı yağı ekleyip, yemeklik doğradığınız soğanları hafif kavurun.
          Üzerine suyunu sırkmış ıspanakları kabaca doğrayıp ekleyin. Yüksek ateşte soğanla beraber kavurmaya devam edin. Ispanağı 5-6 dakika kavurduktan sonra, salçasını da ekleyip 1-2 dakika daha kavurun. Pirinci, tuz ve karabiberini ekleyin. Üzerini basacak şekilde sıcak su ilave edip, pirinçler yumuşayıncaya kadar kapağı kapalı olarak pişirin.
          Yemeği biraz dinlendirip servis tabağına alın. Üzerine hafif sarımsaklı yoğurt döküp, kırmızı pul biberle süsleyerek servis edin.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Kuyruk Yağı Kurabiyesi

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}