Kayıtlar

Kasım 20, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Muzlu Kakaolu kek

Resim
Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt 1/2 su bardağı sıvı yağ 3 adet olgunlaşmış muz 2,5 su bardağı un 1 paket kabartma tozu 1 çay kaşığı karbonat 2 yemek kaşığı kakao Hazırlanışı     Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Muzları da bir çatalla ezip ekleyin. Un, kabartma tozu ve karbonatı da ilave edip biraz daha karıştırın.      Tereyağıyla yağladığınız kalıba hamurun üçte ikisini döküp geri kalan hamura kakaoyu ekleyip üzerine gelişigüzel gezdirin..190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Biraz ılıyınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

Kıymalı Ocak Bükmesi

Resim
Malzemeler 4 su bardağı un 1,5-2 su bardağı ılık su 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı limon suyu İç Malzemesi: 200 gr kıyma  1 adet iri domates 1 adet küçük boy kuru soğan 2 adet sivri biber Tuz, karabiber, pul biber Haşhaşlı yağ harcı için: 1 su bardağı sıvı yağ 1 yemek kaşığı kadar don yağı  1/2 su bardağı haşhaş ezmesi Hazırlanışı:    Donyağını küçük bir tavaya alıp eritin, içine sıvı yağ ekleyip ocaktan alın. Ocak bükmelerini pişirirken üzerine sürmek için 1 Türk kahvesi fincanı kadar ayırın. Daha sonra içine haşhaş ezmesini ekleyip bir kenara alın. Haşhaşlı harcımız hazır.    Hamurunu hazırlamak için 4 su bardağı unu yoğurma kabına alın. Tuz ve limon suyunu ekleyin.Azar azar su ilave ederek kulak memesinden çok az daha sert bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örterek en az yarım saat dinlendirin.{Bu aşama hamurun esneklik kazanması için önemlidir.}    Bu arada iç malzemesini hazırlayalım. Domatesi küp küp doğrayın. Soğan ve biberi ince