Muzlu Kakaolu kek

Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ
  • 3 adet olgunlaşmış muz
  • 2,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 2 yemek kaşığı kakao

Hazırlanışı

    Yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Muzları da bir çatalla ezip ekleyin. Un, kabartma tozu ve karbonatı da ilave edip biraz daha karıştırın.
     Tereyağıyla yağladığınız kalıba hamurun üçte ikisini döküp geri kalan hamura kakaoyu ekleyip üzerine gelişigüzel gezdirin..190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Biraz ılıyınca kalıptan çıkarıp servis tabağına alın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı