Zeytinyağlı Sarma
Malzemeler 500 gr asma yaprağı 1/2 çay bardağı sıvı yağ 4-5 adet kuru soğan 3 adet domates 2 su bardağı pirinç Tuz,toz şeker,karabiber,pul biber,yenibahar 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1/2 demet taze nane 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı kaynamış su Hazırlanışı İç malzemesini hazırlamak için:Pirinci nişastası gidene kadar iyice yıkayıp süzün. Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun. Kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. {Bu aşamada biraz da salça ekleyebilirsiniz.} Pirinci ilave edip biraz daha kavurun. Baharatlarını ekleyin{1 er tatlı kaşığı tuz ve şeker, 1 er çay kaşığı karabiber,pul biber, yenibahar} Kuş üzümü ve nar ekşisini de ekleyip 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte {3-4 dk sürer}kapağı kapalı olarak suyunu çektirin. Suyunu çekince ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve ...