Kayıtlar

Mayıs 27, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Zeytinyağlı Sarma

Resim
Malzemeler 500 gr asma yaprağı 1/2 çay bardağı sıvı yağ 4-5 adet kuru soğan 3 adet domates 2 su bardağı pirinç Tuz,toz şeker,karabiber,pul biber,yenibahar 2 yemek kaşığı kuş üzümü 1 yemek kaşığı nar ekşisi 1/2 demet maydanoz 1/2 demet dereotu 1/2 demet taze nane 1/2 çay bardağı zeytinyağı 2 su bardağı kaynamış su Hazırlanışı İç malzemesini hazırlamak için:Pirinci nişastası gidene kadar iyice yıkayıp süzün.     Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun. Kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. {Bu aşamada biraz da salça ekleyebilirsiniz.} Pirinci ilave edip biraz daha kavurun. Baharatlarını ekleyin{1 er tatlı kaşığı tuz ve şeker, 1 er çay kaşığı karabiber,pul biber, yenibahar}     Kuş üzümü ve nar ekşisini de ekleyip 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte {3-4 dk sürer}kapağı kapalı olarak suyunu çektirin.     Suyunu çekince ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze naneyi de ekleyip karıştırın.

İlibada Dolması

Resim
Malzemeler 500 gr ilibada{Labada} 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ {veya zeytinyağı} 2 adet kuru soğan 1 su bardağı pirinç 1 yemek kaşığı ev salçası Tuz, karabiber, nane,pul biber 1 tutam maydanoz 1 yemek kaşığı çekilmiş göce{malzemeyi tutması için} Hazırlanışı     İlibadaları ayıklayıp yıkayın. Fazla sıcak olmayan suya basıp alın.      Ayrı bir tavada yemeklik doğradığınız soğanları zeytinyağında biraz kavurun. Pirinci ekleyip kavurmaya devam edin. Salçayı da ekleyip karıştırın. Baharatları, ince kıyılmış maydanozu ve göceyi de ekleyip 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin.      İç harcı biraz ılıyınca ilibadaların damarlı tarafı içine gelecek şekilde geniş tarafından başlayarak  sarıp bir tencereye dizin.      Üzerine 1 su bardağı su ekleyip 25-30 dk. pişirin. Yanında sarımsaklı yoğurtla servis edin. Not: Ayrıca bulgurlu iç harçta hazırlayabilirsiniz.

Kelem Bastısı

Resim
Malzemeler 1 lahananın dış yaprakları alındıktan sonra kalan iç kısmı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ 1 yemek kaşığı salça 1/2 su bardağı bulgur 100 gr kavurma 1-2 su bardağı sıcak su 1-2 adet acı kırmızı kokurdak biberi Tuz Hazırlanışı    Lahanaları doğrayın, sıvı yağı ekleyin. Hafif ateşte arada bir karıştırarak kavrulmasını sağlayın. Lahanalar bir süre sonra çökecektir. Salçayı ve bulguru da ekleyip karıştırın.     Kavurmayı, tuzu ve sıcak suyu da ekleyip kapağını kapatın. Bulgurlar pişip yemek suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Acı olmasını istiyorsanız pişerken içine kuru biber koyun.      Yanında yoğurtla veya limonla servis edin.