Zeytinyağlı Sarma


Malzemeler

500 gr asma yaprağı
1/2 çay bardağı sıvı yağ
4-5 adet kuru soğan
3 adet domates
2 su bardağı pirinç
Tuz,toz şeker,karabiber,pul biber,yenibahar
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1/2 demet maydanoz
1/2 demet dereotu
1/2 demet taze nane
1/2 çay bardağı zeytinyağı
2 su bardağı kaynamış su

Hazırlanışı

İç malzemesini hazırlamak için:Pirinci nişastası gidene kadar iyice yıkayıp süzün. 
   Geniş bir tavada yemeklik doğranmış soğanları sıvı yağda kavurun. Kabuğu soyulup küp doğranmış domatesleri de ekleyip biraz daha kavurun. {Bu aşamada biraz da salça ekleyebilirsiniz.} Pirinci ilave edip biraz daha kavurun. Baharatlarını ekleyin{1 er tatlı kaşığı tuz ve şeker, 1 er çay kaşığı karabiber,pul biber, yenibahar}
    Kuş üzümü ve nar ekşisini de ekleyip 1,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Kısık ateşte {3-4 dk sürer}kapağı kapalı olarak suyunu çektirin.
    Suyunu çekince ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve taze naneyi de ekleyip karıştırın. Dinlenmeye bırakın.
    Hazırladığınız iç malzemeyi birer tatlı kaşığı kadar alıp yapraklara sarın. Sarmayı pişireceğiniz tencerenin dibi tutmasın diye birkaç asma yaprağı serin. Sarmaları düzgün bir şekilde tencereye dizin. Yarım çay bardağı zeytinyağını sarmaların üzerine gezdirin. Biraz tuz ekin. 
    2 su bardağı sıcak suyu da döküp üzerine porselen bir tabak kapatun. Önce harlı, kaynamaya başlayınca kısık ateşte 30-35 dakika pişirin. Tencerenin kapağını açmadan ılıtın. 
    Yanında limonla ılık olarak servis edin.
***Taze nane yerine kuru nane de kullanabilirsiniz.  
***Kışın domates yerine salça kullanabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Pelte Çorba

Şekilli Kurabiyeler{Limonlu}

Elma Tatlısı