Kayıtlar

Kasım 16, 2014 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Doğal Yoğurt Mayası Nasıl Yapılır

Resim
Malzemeler 20 adet nohut 2 su bardağı süt Hazırlanışı   Normal yoğurt mayaladığınız şekilde sütü serçe parmağınızın dayanacağı şekilde ısıtın. Bir kavanoza alıp içine nohutları atın.   Ağzı açık bir şekilde{içine havadan küf, toz vs.. düşmemesi için peçete veya temiz bir bezle ört ün} ılık bir ortamda 24 saat tutun. Ben kombinin altına koydum. Kalorifer peteğinin üzerine veya fırını 100 derecede 3-4 dakika ısıtıp ısısını kontrol ederek fırının içinde de bekletebilirsiniz. Etrafını bir bezle sararsanız sıcaklığını daha iyi muhafaza edersiniz.   24 saatin sonunda çok hafif bir süt kesilmesi şeklinde kesilme oluşacak. Kokusu lor peynirine benzer bir koku aldığında{bu süre 24 saati aşabilir kontrol edin} içinden nohutları tahta bir kaşık yardımıyla alın. İçinde nohut olmadan bir 24 saat daha bekletin.    İkinci 24 saatin sonunda kontrol edin lor peyniri katılığına ulaştığında mayalamaya hazır demektir. Oluşan mayanın altında su birikecek, oluşan maya yukarı doğru çıka