Kayıtlar

Kasım 5, 2013 tarihine ait yayınlar gösteriliyor

Etli Kuru Biber ve Patlıcan Sarması

Resim
Malzemeler 20 adet kurutulmuş dolmalık biber 10 adet kurutulmuş patlıcan{ince şeritler halinde kesilip kurutulmuş} 1/2 kg orta yağlı kıyma 1 su bardağı ince bulgur 1/4 demet maydanoz Tuz Sosu için; 1,5 yemek kaşığı ev salçası 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Hazırlanışı      Derin bir tencerede suyu kaynamaya bırakın. Su kaynamaya başlayınca içine çok az tuz atın. Yıkanmış kuru biberleri içine atıp 10 dk kadar haşlayın. 10 dk sonra patlıcanları da ekleyip 5 dk kadar daha haşlayıp ocaktan indirip suyunu süzün.{ Patlıcanların haşlanma süresi daha kısa olduğu için sonradan ekliyoruz.}     Dolmanın içini hazırlamak için kıymayı, yıkanmış ince bulguru, ince kıyılmış maydanozu ve tuzunu da ekleyip yoğurun. Şayet bulguru yıkamadan eklediyseniz harcın içine 1 yemek kaşığı kadar su ilave edin.     Dolmalık içten ceviz büyüklüğünde parçalar alıp ikiye veya üçe bölünmüş biberlere sarın. Sardıktan sonra açılmaması için avucunuzun içinde iyice sıkıp tencereye dizin. Biberler bitince